Objavljeno: 19. 2. 2018 in Blog by Nebojša Bjelotomić, direktor

What are we holding on to, Sam?

Otvori galeriju

Ako se pokreneš, nađeš u sebi volju da pokloniš ono tebi najdragocenije, lično vreme i emociju, pomogneš onome kome treba, zato što ti možeš i nagrada za to bude iskren i topao dečiji smeh. Tada shvataš da dobro uvek postoji.

That there’s some good in this world Mr. Frodo and it’s worth fighting for

Od kada je Milton Fridman izjavio, 1970. godine, da je društvena odgovornost kompanija da prave profit, menadžment kompanija je dobio jasna uputstva za delovanje. Pošto je sa razvojem finansijskog sektora kapital dobio primat u odnosu na rad, još manja grupa ljudi je dobila benefit da odlučuje šta je dobro i ko je dobar. U koliko na sve ovo dodate i autističnu, samozadovoljnu političku elitu i nepostojeću intelektualnu elitu, dobijete društvo u kome se čini da ne postoji ništa vredno borbe.

Dobijete svet u kome niste sigurni da postoji bilo šta dobro.

Ako se pokreneš, nađeš u sebi volju da pokloniš ono tebi najdragocenije, lično vreme i emociju. Pomogneš onome kome treba, zato što ti možeš i nagrada za to bude iskren i topao dečiji smeh. Tada shvataš da dobro uvek postoji.

Ako pomisliš na stihove...

„Stojte galije carske! Sputajte krme moćne!
Gazite tihim hodom!
Opelo gordo držim u doba jeze noćne
Nad ovom svetom vodom“

…to vas uveri da i nemate pravo da se ne borite

A za šta mi IT-jevci, udubljeni u svoje tehnološke priče, k’o hobiti u svoja slavlja u Šairu, možemo da se borimo?

Mi, Sagisti ćemo napraviti proizvode. Proizvode za koje će svet čuti, koje će mnogo koristiti i hvale im spevati.

I mi, Sagisti, ćemo te proizvode prodati, mnogo puta, u mnogo verzija i sjajan ćemo marketing raditi za njih. Deca u školama će pričati o Sagi u kojoj se prave stvari za koje svet zna i učiće da bi postala deo tog tima.

Mi IT-jevci ćemo pokazati da je došlo vreme, u ovom našem vilajetu da pravimo stvari, stvari sa vrednošću. Da je prošlo vreme kada je jedino što smo znali bilo da ubiramo plodove zemlje. Nećemo više šiti džepove i revere na odela koja su drugi krojili. Stvori ćemo vrednost i ona će se širiti. Boreći se da pokažemo svoje znanje stvorićemo vrlinu za sve.

U skoro tri decenije postojanja u Sagi, u nama, se skupilo puno znanja. Vreme je da ga skupimo, oblikujemo i upakujemo. Ja znam da će naši geolokacijski servisi locirati ljude, ne na dva metra nego na metar od tačne lokacije. Gotov open source in-house identity menadžment je samo stvar naše volje. Security rešenje koje svakome treba, je tu, na rubu naše svesti. Sa našim ChatBotom već možete da četujete i uskoro će ih biti još. Već oblikujemo big data analitičko rešenje. Imamo ideje za nove kontakt centar usluge. Napravili, ma u produkciji nam je softver za velike državne sisteme i biće ih još. Sve će to pouzdano i stabilno raditi na infrastrukturi koju smo postavili i održavamo.

Naša pametna platforma će ti uvek biti dostupna, spremna da ponudi najkorisniju stvar kad ti je potrebno i gde ti je potrebno. Spremna da se osloniš na nju.

I kad dođe još više uspeha i još više profita pokazaćemo svoje veliko srce. Stavićemo osmeh na još mnoga lica. Kao što je svako od nas deo Sage i Saga je do svakog od nas, bio ti tu četvrt godine ili četvrt veka. I Saga je deo Beograda i deo Srbije. I mi smo to što jesmo, kakvi god da smo a dobri smo, zato što smo deo našeg grada i deo naše zemlje.

I ne zato što je neko rekao ili zato što treba, nego zato što tako osećamo i tako hoćemo, mi ćemo svoj uspeh deliti. Rašćemo samo do granica koje postavimo sebi, povući ćemo svakog voljno i nevoljno ka boljem.

Jer to smo mi, oni što veruju da uvek ima nečeg dobrog za šta je vredno boriti se.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas