Pretraga

Vesti,  3. juli 2015

Doručak sa ekspertom: Oracle Communications

Saga je u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i TMS Akademijom organizovala predavanje na temu Oracle Communications.

Predavanje je održao Ivan Arsenijević, Sistem inženjer u Sagi, koji se već dugo bavi Oracle Communications tehnologijama i koji drži zvanične kurseve iz ove oblasti izvan granica Srbije.

Teme koje su obrađene na ovom skupu bile su računarske telekomunikacije. Objašnjeno je kako da se veliki telekomunikacioni provajderi izbore sa konkurencijom koja je sve agilnija, kako da kompanije i ustanove konsoliduju svoje kanale komunikacije i kakva nas tehnološka rešenja očekuju u budućnosti. U svom predavanju on se osvrnuo i na deo portfolija Oracle Communications.

Novi modeli poslovanja zasnivaju se na fleksibilnom i jednostavnom upravljanju i administraciji. Oni zahtevaju konsolidaciju komunikacije koja može efikasno da se obavi putem proizvoda Oracle Communications: Unified Communications Suite i Service Delivery Platform, koji pored konsolidacije komunikacije donose i konsolidaciju procesa.

Drugi deo predavanja posvećen je promeni poslovnog modela koja je neophodna ukoliko kompanija želi da bude uspešna i u narednom periodu. Predstavljen je Oracle Communications Global Business Unit kao model uz čiju se pomoć iz „monolitnih“ kompanija mogu agregirati uspešni startup-ovi. Zahvaljujući Oracle Communications tehnologijama (WebRTC) moguće je ostvariti direktnu komunikaciju i rasteretiti sopstvenu infrastrukturu. WebRTC pomaže i da se stare ideje iskoriste na novi način i to je pravac u kome Oracle razmišlja u ovom segmentu svog poslovanja, a Saga je spremna da pomogne da se kompanije prilagode tom trendu.

Povratak na: Vesti