Pretraga

Vesti, 21. maj 2016

Kongres kontrolera u Beogradu

Međunarodno udruženje kontrolera ICV (International Controlling Association) organizovalo je najveći regionalni skup iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi. Saga je na ovom skupu učestvovala na IT panelu pod nazivom „Kako IT može da pomogne kontrolerima“.

Kongres kontrolera je okupio više od 400 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta, kojima je ovo bilo mesto za razmenu znanja o kontrolingu – novom načinu analize poslovanja koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke. Na zahtev učesnika ove godine je organizovan i IT panel na kome su učestvovali Tatjana Lukić (Microsoft), Miloš Nikolić (IBM), Klod Kolaro (Oracle), Miloš Đurković (Hewlett Packard Enterprise), Dragan Stokić (Atos) i Vladimir Popović (Saga). Među predstavnicima velikih multinacionalnih IT vendora, Saga je kao najveći sistem integrator u Srbiji, bila jedini predstavnik domaćih kompanija.

Panel je bio otvorenog tipa, što je značilo da su učesnici kongresa mogli uživo da postavljaju pitanja panelistima. Najveći broj pitanja bio je upućen novom načinu poslovanja, koji se u proteklom periodu sve brže menja. Teme koje su dotaknute odnosile su se na Big Data, držanje podataka u cloud okruženju i stepenu zaštite tih sistema, načinu na koje se te ogromne količine podataka mogu obraditi kako bi se dobili inputi za donošenje najboljih poslovnih odluka…

Vladimir Popović je naglasio da je Saga iako deo međunarodne grupacije, lokalna kompanija i da odlično poznaje domaće tržište, kao i da razume probleme sa kojima se suočavaju kompanije koje ovde posluju. To, zajedno sa činjenicom da poseduje ogromno iskustvo i znanje, omogućile su joj da dođe na poziciju najvećeg sistem integratora u Srbiji, na kojoj se nalazi već punu deceniju.

Povratak na: Vesti