Pretraga

Vesti,  8. novembar 2015

Uspešni biznismeni savetuju studente

Branislav Vujović, predsednik kompanije New Frontier Group održao je prezentaciju studentima završnih godina studija kako da uspešno započnu svoje profesionalne karijere.

Business Info Group, izdavač časopisa Nova ekonomija, u saradnji sa Udruženjem građana „Zemlja znanja“, osnovala je Business Skills Center. Ovaj centar je organizovao prvi besplatni seminar za studente koji žele da ovladaju „mekim“ veštinama neophodnim za lakše pronalaženje posla i napredovanje u karijeri.

Prvi put na jednom mestu okupili su se vodeći poslovni ljudi iz Srbije koji su svoja iskustva podelili sa studentima zainteresovanim za razvoj svoje poslovne karijere. Branislav Vujović, predsednik New Frontier Group, preneo im je iskustva sa početka svoje preduzetničke karijere i šta je to potrebno da bi se pojedinac izdvojio iz mase i „zapao za oko“ poslodavcu ili investitoru. On je naglasio da je u današnje vreme brzih promena na tržištu i digitalne revolucije koja iz korena menja poslovanje za uspeh dovoljna samo dobra ideja i inovativan način da se ona realizuje. To je potkrepio kroz niz primera iz prakse, koji pokazuju da uz minimalna ili nikakva ulaganja, sa dobrom idejom i dobro odabranom nišom poslovanja može da se postigne veliki poslovni uspeh za kratko vreme.

Studenti koji su odslušali prezentacije Branislava Vujovića i ostalih govornika saglasni su da su na ovom skupu dobili mnogo korisnih informacija koje će im značiti kada nakon završetka studija krenu da traže posao ili ako se upuste u preduzetničke vode.

Povratak na: Vesti