Objavljeno: 3. 10. 2017 in Vesti i događaji

Predstavili smo inteligentnog Chatbot-a na Infofestu 2017

Otvori galeriju

Kao dugogodišnji sponzori i tradicionalni učesnici Festivala informatičkih dostignuća - Infofesta, i ove godine imali smo svog predstavnika. Treći dan festivala otvorila je Milica Stefanović, account menadžer kompanije Saga, sa interesantnim izlaganjem na temu inteligentnog Chatbota.

 Milica Stefanović se potrudila da slušaocima približi ovo Sagino rešenje kroz prezentaciju koja je sadržala tri ključne celine:

• tehnološki aspekt rešenja,
• prodajna vrednost,
• vrednost proizvoda za krajnjeg korisnika.

Sagin inteligentni Chatbot spada u složeniju grupu Chatbot-ova. Ovi botovi koriste ML algoritme i Natural Language Processing modul, tako da oni mogu da razumeju ne samo specifične komande, već i ljudski jezik, i to je zato sto oni uče iz komunikacije sa ljudima.

Dve stvari koje odlikuju našeg pametnog Chatbot-a:
• ML concept koji je baziran na razvoju softvera koji uči iz pređašnjih iskustava i optimizuje konverzacije
• NLP modul – da bi interakcija sa korisnicima bila zaista dobra, bot mora ne samo da uči iz iskustva, već i da jasno razume poruke koje prima, a to NLP omogućuje: razumevanje ne samo kroz komande već i kroz izražavanje svojstveno ljudima.

Prisutni su imali priliku da čuju odgovore i na pitanja kao što su: Šta je uopšte Chatbot? Zašto bi iko brinuo o tome? Da li je Chatbot pametan ili ne? Koje su dve grupe Chatbot-ova prema njihovim funkcijama? Koje su njegove prednosti Saginog pametnog Chatbot-a?

Festival informatičkih dostignuća – Infofest je najznačajnija regionalna manifestacija u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, i iz godine u godinu beleži sve veći broj učesnika.

Ovogodišnji 24. Infofest je otvoren svečanom ceremonijom u nedelju, 24.septembra, i trajao je do petka, 29.septembra, u Budvi. Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) organizovala je radionicu na temu nove verzije Internet protokola (IPv6). Nesporni svetski lideri (Microsoft, SAP, Hewlett Packard Enterprise, NCR, Symantec, Fortinet …), najznačajnije ICT firme u regionu (TeleGroup, Asseco, Saga, Čikom, S&T, Energodata, ZZI, Infostream, Lanaco, DunavNET, SBS, …) i telekomunikacioni operatori (Crnogorski Telekom, Telenor) prezentovali su nova ICT rešenja, projekte i proizvode.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas