Objavljeno: 5. 7. 2018 in Vesti i događaji

Computational Decision Making and Data Science Workshop

Otvori galeriju

U Beogradu je 20. i 21. juna održan skup Computational Decision Making and Data Science Workshop, koji smo organizovali zajedno sa Fakultetom organiziacionih nauka. Skup se održao u Hotelu M, a okupio je blizu 80 učesnika iz zemlje i regiona. Skupu su prisustovali i učesnici iz Hrvatske i Makedonije. 

Skup su otvorili prodekanka za međunarodnu saradnju Fakulteta organizacionih nauka prof. dr Sanja Marinković, naš generalni direktor Nebojša Bjelotomić i prof. dr Boris Delibašić sa Fakulteta organizacionih nauka. Potom je reč dobio prof. dr Predrag Nešković iz Office for Naval Research koji je ukazao na značaj održavanja ovakvih skupova.

Jedan od ciljeva skupa je bio transfer znanja i ideja na područje zapadnog Balkana, kao i umrežavanja startap kompanija, vodećih naučnika i agencija koje finansiraju naučne projekte.

Na skupu je održano osam predavanja istaknutih svetskih naučnika, a sve prezentacije njihovih predavanja su već dostupne na sajtu konferencije cdmdsw2018.fon.bg.ac.rs. Uskoro se očekuje da budu na sajtu dostpuni i sva predavanja u vidu video zapisa.

Na skupu je takođe održan i panel "Izazovi i mogućnosti iz i za startap svet" koje je moderirao prof. dr Miroslav Minović sa FONa. Učesnici u panelu su bili još i kompanije Societe Generale, koju je predstavljaja Nataša Rađenović Živanović, IBM, koga je predstavljao Novica Ninić, Saga, koju je predstavljao Milutin Cvetković i kompanija Blinking, koju je predstavljao prof. dr Miloš Milovanović. Sa strane eskperata u panelu su učestvovali prof. dr Dirk Helbing, prof. dr Brajan Ford, dr Marko Vukolić, prof. dr Ana De Lido i prof dr Predrtaga Nešković.

Sponzorstvo događaja je pruženo od strane Office for Naval Research Global, SAD, i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Takođe su i kompanija Saga i Fakultet orgnaizacionih nauka spornzorisali održavanje skupa.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas