Objavljeno: 16. 4. 2018 in Vesti i događaji

Zlatni sponzori ITkonekta 2018

Otvori galeriju

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg iskustva, odlučili smo da i ove godine podržimo četvrti po redu ITkonekt zlatnim sponzorstvom, i na IT konferenciji i na IT jobfair-u.

Prvi dan konferencije naš direktor, Nebojša Bjelotomić, učestvovao je u panel diskusiji na temu Stanje IT-ja u Srbiji. Nebojša je sa publikom i sagovornicima, kolegama iz kompanija 3AP, Levi9 i Endava, podelio svoje mišljenje o ovoj aktuelnoj temi. 

Da li posle par meseci prekvalifikacije možemo da dobijemo kvalitetne programere? Šta je potrebno uraditi po pitanju školovanja u našoj zemlji da bismo dobili sposobne kadrove za rad? Koliko je edukacija na fakultetima povezana sa realnim stanjem u privredi? Da li se kompanije sve češće susreću sa odlivom mozgova? Šta je bolje tlo za učenje i napredak u IT industriji, servisi ili proizvodi? Koliko je Srbija moćna IT država? Na ova i još mnogo pitanja učesnici ovog panela, među kojima je i Nebojša, dali su odgovore i sa publikom podelili svoja mišljenja i iskustva, što možete čuti i videti na sledećem LINKU.

Drugi dan konferencije, prezentaciju na temu Automatsko testiranje korišćenjem Spring tehnologije održale su naše kolege: Nikola Ninović, Direktor Sektora za Java Middleware i Marija Milčić, programer iz istog sektora. Na predavanju je bilo reči o razlozima popularnosti Java programskog jezika i Springa kao njegovog najboljeg framework-a. 

Glavni akcenat je bio na automatskim testovima i tome kako nam oni pomažu da poboljšamo kvalitet softvera koji razvijamo. Kako ne bi sve ostalo samo na priči, imali smo i live demo i sproveli smo teoriju u praksu, i pružili prisutnima priliku da vide kako to zaista funkcioniše.

Oba dana ITkonekta posetioci IT jobfair-a su mogli da svrate do našeg štanda i da saznaju više o našem poslovanju, kao i o trenutno otvorenim radnim pozicijama. Naši zaposleni su bili dostupni i otvoreni za pitanja, a posetioci su u druženju sa našim kolegama uživali uz sladoled i fotografije, koje su poneli za uspomenu.

ITkonekt u Beogradu je ove godine održan 14. i 15.aprila u hotelu Metropol. Četvrtu godinu za redom okuplja se celu IT scena na jednom mestu. Na IT jobfair-u predstavljeni su  najpoželjniji poslodavci u IT industriji. Na IT konferenciji su predstavljeni veliki svetski stručnjaci iz oblasti JavaScripta, CSS-a, Angulara, .NET-a, Jave i drugih tehnologija.

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas