Objavljeno: 18. 10. 2017 in Vesti i događaji

SecurePath 2017 on QuBit Belgrade conference

SecurePath 2017
Reprodukcija video snimka
Otvori galeriju

Prošle godine pokrenuli smo konferenciju pod nazivom SecurePath, gde smo okupili IT Security zajednicu i imali sjajne govornike i učesnike. Ove godine, SecurePath2017 konferencija inkorporirana je u QuBit konferenciju u vidu workshopa, koji je održan 18. oktobra u hotelu Crowne Plaza.

Konferencija QuBit Belgrade održana je prvi put u Beogradu, nakon pet uspešnih godina ove konferencije u Češkoj. Zajedno sa organizatorima smo došli do zaključka da je ovakva konferencija potrebna ovom regionu, pa smo odlučili da ove godine naša konferencija SecurePath bude sastavni deo ovog događaja. Ove godine SecurePath je održan u vidu workshopa koji se bavio temom "SIEM Do It Yourself!".

Program workshopa se sastojao od tri celine:

  • kako SIEM radi na demo okruženju sa "live traficc-om"
  • kako SIEM radi "ispod haube", demistifikovanje istih marketinških poruka vendora
  • Vežba: Učesnici su dobili zadatak koji je sadržao analize logova i uz pomoć toga mogli su da nađu način za otkrivanje određenih sigurnosnih incidenata. Nakon što su dobili šemu, kreirali su prilagođena pravila korelacije i testirali ih u stvarnom svetu.

Za sve koji nisu bili u prilici da čuju naše predavače, Đorđa Zečevića i Milorada Jevtovića, obezbedili smo snimak workshopa na ovom linku ili možete se vratiti na početak vesti i pokrenuti video direktno sa našeg sajta..

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas