Objavljeno: 12. 3. 2018 in Vesti i događaji

SecurePath 2018

Reprodukcija video snimka
Otvori galeriju

Cybersecurity i dalje predstavlja rastući prioritet za organizacije svih veličina, u svim industrijama. Stvari se brzo menjaju u svetu sajber bezbednosti. Sa novim pretnjama koje se svakodnevno pojavljuju i napadačima koji stalno razvijaju svoje tehnike, može biti izuzetno teško održati poslovanje. Ako sve ređe osećate samopouzdanje po pitanju progresa i napretka na tržištu, niste sami. Zapravo, kada su upitani o stanju njihovog bezbednosnog rizika, većina IT i bezbednosnih stručnjaka odgovorilo je da su prošle godine zapravo napravili korak unazad.

Da li ste znali:

  • da je 54% kompanija imalo iskustva sa jednim ili više napada koji su ugrozili podatke i IT infrastrukturu?
  • da 69% organizacija ne veruje da njihov antivirus može da deluje na pretnje koje prepozna?
  • da je 4 od 5 organizacija zamenilo ili nadogradilo postojeće antivirusno rešenje u 2017.godini?
  • da će 2018.godine širom sveta biti potrošeno do 96 milijardi dolara na cyber security? (Izvor: blog.barkly.com/2018-cybersecurity-statistics)

Još mnogo zanimljivih informacija saznaćete na našoj drugoj po redu Secure Path konferenciji. Secure Path 2018 je osmišljena kao konferencija koja je posvećena IT bezbednosti i zbog toga će nam sledeći govornici, eminentni stručnjaci iz svojih oblasti, preneti svoja znanja kao i aktuelne novosti iz sajber bezbednosti:

Joerg Stephan

Joerg Stephan je konsultant za bezbednost u IBM-u i bivši član međunarodnog IBM tima posvećenih analitičara klijenata. Pre nego što se pridružio IBM-u u 2014. godini, Joerg je prošao kroz svaki aspekt IT-a: od web developera do IT tehničara, administratora istraživačkih ustanova, a zatim vođe tima sistemske administracije i CISO-a u PCI-DSS sertifikovanoj kompaniji.

Dragan Pleskonjić

Dragan Pleskonjić je Senior Director Application Information Security u internacionalnoj kompaniji IGT (ranije GTECH). Ovo je pozicija na globalnom nivou GTECH-a sa fokusom na Application Security, Security Development Lifecycle (SDL), Software Security Assurance (SSA) i nove trendove u oblasti informacione bezbednosti. Dragan je autor i koautor deset knjiga, više desetina stručnih i naučnih radova, publikacija i nastavnih materijala, objavljenih u časopisima, publikacijama, na naučnim i stručnim konferencijama u zemlji i inostranstvu.

Milan Kukrika

Prof.dr Milan Kukrika je redovni profesor Beogradskog univerziteta. Postdoktorsko usavršavanje je završio kao stipendista Nemačke državne organizacije DAAD na Institutu za informatiku na Tehničkom univerzitetu u Minhenu. U okviru svoje naučno-stručne delatnosti kao autor ili koautor objavio je dve monografije, 2 poglavlja u monografijama, 6 udžbenika, 3 knjige iz područja računarstva, publikovao ukupno 74 rada, učestvovao u više naučno-istraživačkih projekata, izradi više studija, uveo više integralnih informacionih sistema, učestvovao u izradi više studija. Milan poseduje 6 formalnih sertifikata za GDPR.

Datum i vreme događaja

Ovaj događaj se održava 27. 3. 2018. at 10 AM. Pogledajte mapu za lokaciju.

Lokacija događaja

Da li imate neka pitanja? Kontaktirajte nas